Skönhetsbehandlingar med fillers i Stockholm

22 januari 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

Stockholm är en stad som förknippas med stil och skönhet, vilket reflekteras i det rika utbudet av skönhetsbehandlingar som erbjuds. Fillers är en av de mest populära metoderna för att förstärka och bevara skönheten, där både män och kvinnor söker sig till huvudstaden för att få tillgång till de senaste behandlingarna. Fillers används för att behandla rynkor, skapa volym och kontur i ansiktet samt förbättra hudens kvalitet. I den här artikeln utforskar vi vad fillers är, hur behandlingen går till, och varför Astoria Kliniken i Stockholm är det perfekta valet för din nästa fillersbehandling.

Vad är fillers och hur fungerar det?

Fillers, även kända som dermala fillers, är en icke-kirurgisk metod för att jämna ut rynkor och linjer, ge volym till ansiktet och förbättra hudens struktur. De består av substanser som, när de injiceras under huden, återställer hudens densitet samt fyller ut och vitaliserar områden som tappat volym eller elasticitet. Den mest använda typen av fillers Stockholm är hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen som hjälper till att bibehålla fukt och skapa volym. Jo äldre vi blir, desto mindre hyaluronsyra producerar vår kropp, vilket resulterar i mindre volym och fler rynkor.

Fillers Stockholm

Genom att injicera hyaluronsyra kan man på ett effektivt sätt återskapa förlorad volym och därmed en mer ungdomlig look. Behandlingen utförs normalt under lokalbedövning och tar vanligtvis mellan 15 och 60 minuter beroende på behandlingsomfånget. Effekterna av fillers varar i allmänhet mellan sex och tolv månader, även om det kan variera beroende på individens hudtyp, metabolism och den typ av fillers som används.

Fördelar med fillers, och säkerhetsaspekter att tänka på

Förutom att effektivt motverka tecken på åldrande, finns det flera andra fördelar med fillers. Dessa inkluderar omedelbara resultat, minimal återhämtningstid och en anpassningsbar behandling som kan skräddarsys efter varje individs unika behov och önskemål. Eftersom fillers är en icke-kirurgisk behandling är de också ett populärt alternativ för dem som vill undvika de risker och längre återhämtningstider som är förknippade med kirurgiska ingrepp. Säkerhet är en viktig aspekt vid alla medicinska procedurer och fillersbehandlingar är inget undantag. Det är viktigt att behandlingen utförs av en erfaren och kvalificerad specialist som kan säkerställa rätt teknik och följer alla hygienkrav. Mindre biverkningar som svullnad, blåmärken och rodnad kan förekomma, men dessa är oftast tillfälliga och försvinner inom några dagar.

Fler nyheter