Fillers i Malmö – din guide till ungdomligare hud och föryngrade drag

08 februari 2024 Lotta Alberius

editorial

I dagens samhälle, där skönhet och ungdom uppskattas högt, vänder sig allt fler till estetiska behandlingar för att förbättra sitt utseende. Malmö, en av Sveriges största städer, är ingen undantag från trenden. Staden har blivit en hotspot för skönhetsbehandlingar med fokus på fillers – ett snabbt och relativt enkelt sätt att återskapa hudens förlorade volym och minska tecken på åldrande. I denna artikel utforskar vi vad fillers är, hur de fungerar, och vad man kan förvänta sig av en behandling.

Vad är fillers och varför är de populära?

Fillers, eller dermala fillers, är gel-baserade injektioner som innehåller hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen som hjälper till att hålla huden hydrerad och elastisk. Genom att injicera fillers under huden kan man omedelbart förbättra hudens utseende genom att utjämna rynkor, fylla ut linjer och öka volym i områden där huden har blivit mer ihålig med åldern, som kinder och läppar.

Ett skäl till fillers popularitet är att behandlingarna är icke-kirurgiska och innebär minimal återhämtningstid. Många ser det som ett säkrare och mer tillfälligt alternativ till plastikkirurgi, och uppskattar möjligheten att ”prova på” förändringar utan långsiktiga åtaganden.

Processen – från konsultation till behandling

Konsultation och förberedelser

Innan man genomgår en filler-behandling är det viktigt att boka en konsultation med en certifierad specialist. Under konsultationen diskuteras förväntningar, eventuella risker och den individuella behandlingsplanen. Det är också en tid för att besvara frågor som ”Hur lång håller resultatet?” eller ”Vilka områden kan behandlas?”. Ett seriöst estetiskt center kommer också att försäkra att behandlingen passar patientens hälsostatus och estetiska mål.

Behandlingen

Under själva behandlingen rengörs det område som ska behandlas och en bedövningskräm kan appliceras för att minimera obehag. Fillers injiceras sedan försiktigt och kontrollerat i huden med en mycket fin nål eller kanyl. Behandlingen varar vanligtvis mellan 15 och 30 minuter beroende på behandlingsomfånget. Många patienter upplever liten till ingen smärta, och kan återgå till sina vardagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

Eftervård och resultat

Efter behandlingen kan det behövas några dygn av läkning, där små blåmärken och svullnad kan förekomma. Dessa symtom är vanligtvis lindriga och kan enkelt hanteras med is och över-the-counter smärtlindring. Resultaten från fillers är ofta omedelbara, och man kan se föryngrade drag och en mjukare hudton så snart svullnaden lagt sig. Rätt utförda fillers kan hålla upp till 6 till 18 månader, men detta beror på vilken typ av filler som används och patientens individuella hudtyp och livsstil.

Fillers i Malmö

Att välja rätt klinik för fillers i Malmö

När det handlar om att välja var man ska få fillers, är det viktigt att göra en noggrann research och välja en pålitlig och erfaren klinik. Malmö är hem för flera högkvalitativa estetiska center, och det är viktigt att se till att praktiken är licensierad, att de använder FDA-godkända produkter och att deras personal är utbildad och certifierad för att utföra behandlingar säkert och effektivt.

En av de rekommenderade platserna för fillers i Malmö är YouSkin. YouSkin är känd för sin expertis inom estetiska behandlingar och för att erbjuda en personlig och skräddarsydd upplevelse. Med ett team av erfarna specialister, modernt utrustade behandlingsrum och ett engagemang för patientsäkerhet och tillfredsställelse, har YouSkin blivit en favorit bland de som söker fillers och andra skönhetsbehandlingar.

För dig som överväger fillers i Malmö och vill ha mer information eller boka en konsultation, besök YouSkin där du kan lära dig mer om deras tjänster och börja din resa mot ett yngre och mer strålande utseende. Fillers kan erbjuda en förnyad känsla av självförtroende och välbefinnande, och med rätt vård och expertis kan du njuta av dina resultat till fullo.

Fler nyheter